maanantai 7. marraskuuta 2011

Japanilaisia harakanvarpaita


75 kanjia, yksi ilta. Mitä tästä opimme? Emme todennäköisesti mitään!
(Paitsi että Hildan kanjit näyttävät esim. kauheilta.)

Japania opiskelleille pieni kysymys tähän väliin: miten/mistä olette opiskelleet kanjeja? Osaatteko suositella jotakin hyvää kirjaa tahi vaikkapa tietokone-/NDS-peliä? Kuulisin mielelläni vinkkejä myös muista japanin kielen opiskelun kannalta hyödyllisistä opuksista/peleistä/härpäkkeistä, eli jos jotakin niksipirkkaa mieleen juolahtaa, kertokaa ihmeessä! :)

3 kommenttia:

Noorula kirjoitti...

Mä olen aika varma, ettei kanjeja vaan voi oppia mitenkään. :D No joo, kyllä ne tarttuu päähän vähitellen etenkin täällä ollessa kun niitä joutuu tuijottamaan päivittäin. Kirjottaa en kyllä osaa edelleenkään kuin muutaman hassun.

Mä hankin NDS:lle tämän http://www.whiterabbitpress.com/product.php?productid=16625
En tiedä onko tosta varsinaisesti mieletöntä hyötyä uusien kanjien oppimisessa mutta ainakin se auttaa tiukoissa tilanteissa kun en esim. osaa lukea jotain tärkeää lappua tai saa tunnilla opettajan söherryksestä selvää. :)

Yolko kirjoitti...

Kanjit, ah, kanjit. Viha-rakkaussuhde puhtaimmillaan minulle: pidän niiden ulkonäostä, muistaminen ja kirjoittaminen on hetkittäin todella palkitsevaa ja kalligrafiatunnit nykyisessä koulussani ovat todella mukavia mutta pää (siis muisti) tuntuu hylkivän kanjeja teflonpannun tavoin. Hirveän vaikea on muistaa. Itse jätin älykkäänä kanjien opiskelun aina tulevaisuuteen, ja nyt kun japanini on intermediate-tasoa ja ymmärrän puhuttua kieltä semijees on lukeminen ja kirjoittaminen ihan toisella, huomattavasti alhaisella tasolla. Nyt 3 kuukauden aikana olen saanut opeteltua vajaat 150 kanjia, mikä ei vielä riitä mihinkään ja tuokin tahti tuntuu liian nopealta. Eli kannattaa oikeasti panostaa kanjien opiskeluun hyvissä ajoin kuten näkojään teetkin.

Mutta niin, Japanissa opiskelu on kuitenkin huomattavasti vähemmän mahdotonta ja kun niitä näkee niin paljon päivittäin niin kyllä ne pikku hiljaa päähän jäävät jos vähänkin opiskelee (lukeminen ainakin, kirjoitus on vaan jotain niin WOPEtwopet). Itse opiskelen järjestoni kanjioppikirjan avulla, mutta oikeastaan eniten opin kirjoittamalla paljon ja sen jälkeen katsomalla kanjeja joka paikasta. Japanin tv:ssä jostain syystä tekstitetään usein selvästikin puhuttu teksti, joten sekin auttaa. : DD

Hilda ☆ ヒルダ kirjoitti...

noorura, kiitos vinkistä! Täytyypä vakavasti harkita tuon hankintaa, helpottaa varmaan ihan mukavasti sitten paikanpäällä tuommoisia muuten tukalahkoja tilanteita :)

Yolko, 150 kanjia kuulostaa tämmöiselle länkkärille tosi paljolta, vaikka tosiaan kanjeja pitäisi tunnistaa useampi sata (tuhat?), ennen kuin pystyy esimerkiksi sanomalehteä lukemaan... Mut haha, hyvä syy sitten paikanpäällä katsoa telkkaria - "Miitää, en mää laiskottele: opiskelen kanjeja! ^___^"

Mut kiitos kummallekin ja tsemppiä kanjien opiskeluun :)

  © Blogger Template by Emporium Digital 2008

Back to TOP