maanantai 19. huhtikuuta 2010

Hiljaiseloa

Kevät etenee kovaa vauhtia, aurinko paistaa ja lumen alta paljastunut maa lemuaa ihanasti. Vielä täällä koto-Suomessa ei olla kuitenkaan niin pitkällä kuin Japanissa - siinä missä täällä Tampereella mittari on kivunnut viiden asteen kieppeille, nautitaan Tokiossa peräti 17 asteen lämmöstä (ainakin mikäli CNN:n sääpalveluun on luottaminen) ja kirsikankukkien loistosta. Ah, alkaisipa täällä Suomessakin vihertää ja kukkia pian!

Japanin alkeiskurssi kakkonen päättyi loppukokeeseen parisen viikkoa sitten, ja tuloksetkin on jo saatu - itse sain sen kovasti toivomani vitosen! (Vaikka näinkin unta, että sain koko alkeiskurssiryhmämme huonoimman arvosanan...) Tähän mennessä olen siis opiskellut japania noin kuutisen kuukautta, ja päähän on tallentunut joku kasa kielioppia sekä suunnilleen kaikki hiraganat ja katakanat. Ajattelin kesällä kerrata oppimaani ja mahdollisesti opetella uusia sanoja. Voisin aloittaa myös kanjien eli kiinalaisperäisten kirjoitusmerkkien harjoittelun, sillä niitä on koko joukko opeteltavaksi; esimerkiksi 1945 kanjia osatessaan kykenee vasta kohtalaisesti lukemaan japanilaista sanomalehteä... No, pääasiallisin tavoitteeni on oppia puhumaan japania edes jokseenkin sujuvasti, joten en anna merkkivyöryn lannistaa. Kesälomailun ja opiskelun pariin paluun jälkeen jatkan kieliopintojani jatkokurssi ykkösellä ja keväällä kakkosella aina vaihdon alkuun asti. Toivottavasti siinä vaiheessa olisin ehtinyt imeä itseeni sen verran kielioppia ja sanastoa, etten ihan tuppisuuna ja mitään ymmärtämättömänä joutuisi ensimmäisiä kuukausia Japanissa oleskelemaan ;)

Muuten ei ole sitten mitään erikoisempaa ole tapahtunut. Tässä huhtikuun aikana pitäisi tehdä yhtä ja toista: irtisanoa netti, ilmoittaa Kelalle etten tarvitse asumistukea toukokuussa ja mitä vielä... Taloyhtiössämme on siis ollut vuoden alusta lähtien meneillään putkiremontti, josta johtuen aamuisin on kuulunut porausmelua ja vesi on silloin tällöin ollut poikki. Kesäkuussa remonttimiesten olisi tarkoitus vallata meidän kylppärimme ja vessamme. Koska kukaan meistä (minä & kolme kämppistäni) ei ollut erityisen innostunut ajatuksesta, irtisanoimme kämppämme ja olemme siis muuttamassa pois toukokuun lopussa. Vuokraisäntämme oli reilu ja lupasi, ettei meidän tarvitse maksaa toukokuun vuokraa (korvauksena siitä, että olemme jaksaneet elää muun remonttimelun keskellä; asuntomme on heti ensimmäisessä asuinkerroksessa, eli kaikki porausäänet sun muut ovat kantautuneet todella kovina meille). Jee jee! Nyt vaan vähän huolettaa, että missä asun syksyllä, mutta no... se selviää sitten! Eiköhän kaik lutviudu!

1 kommentti:

Annika kirjoitti...

Haikeana ajattelen, että ensi vuonna tähän aikaan olet jo nauttimassa Japanin keväästä ja kirsikkapuiden kukkasista....

  © Blogger Template by Emporium Digital 2008

Back to TOP