tiistai 7. syyskuuta 2010

Konnitsiva, hatsimemaste.

Moro! Kohta viikon verran olen taas tallustellut Mansen mannuilla ja nauttinut kotikaupunkini tutuista maisemista - asuntoa tosin minulla ei kesän aurinkoisista toiveajatteluista huolimatta vieläkään ole, vaan asustelen vuoroin serkkuni, vuoroin kavereideni luona. Jokseenkin vaelluksentäyteisestä asumisratkaisuistani huolimatta syksy on lähtenyt ihan mukavasti käyntiin: eilen olin tämän lukuvuoden ensimmäisellä luennollani (kirjallisuustiedettä; "Kapitalismi suomalaisessa nykykirjallisuudessa" -aihe ei ollut ehkä kepeintä seurattavaa vielä kesälomanpöpperöisille aivoilleni...), tänään taas oli ensimmäinen Japanin kielen jatkokurssi I:sen tunti (Tästä kaikki tarkkaavaisimmat lukijat voivatkin päätellä, että JOO-ruljanssi sujui kuin sujuikin ihan onnellisesti.) Opettaja oli vähän yllättynyt kohdatessaan minut TTY:n kurssilla (kyseinen opettaja siis opetti minua aiemmin myös Tampereen yliopiston puolella), mitä en sinänsä ihmettele, sillä yleensä JOO-opintojen kautta ei ole mahdollista osallistua kohdeyliopiston kielikeskuksen kursseille. Ryhmämme oli aika iso, mutta ei onneksi kuitenkaan niin iso, ettemmekö minä ja Meri (toinen Daito Bunkaan ensi keväänä lähtevistä) olisi sille mahtuneet. Jee!

Ensimmäinen tunti sujui ihan hyvin, vaikka oli toki aika kauheaa huomata, kuinka viime kevään ja syksyn opit olivat päässeet valumaan kesän aikana mielestä. Noh, kenties rivakalla kertauksella kaiken saisi palautettua sinne takaisin... Jännitin kovasti tunnin alussa ollutta esittäytymiskierrosta, vaikka itsestä ei tarvinnutkaan kertoa kuin vain nimi ja sitten jonku vapaavalintainen juttu. (Minä kerroin olevani 21-vuotias sekä aiemmin esittäytyneen Merin tapaan Tampereen yliopiston opiskelija.) Lopputunti menikin sitten pitkälti vanhoja juttuja tuttujen piirtoheitin kalvojen avulla kerratessa, ja kohta kaikki muistivatkin, miten Chan-san ostaa digikameran ja kuinka monikäyttöinen lause "Sou desu ka" (= "Vai niin/Ai niinkö") onkaan. (Ja miten hauskasti opettajamme aina eläytyy esittäessään hahmojen vuoropuheluita!)

En ole vielä hankkinut jatkokurssilla käytettävää oppikirjaa, mutta käyn sen varmaan ostamassa huomenna leffa-meininkien yhteydessä (menemme tyttöporukalla katsomaan Toy Story 3:sen, hihi). Olen vähän huolissani, kun pikkusiskoltani synttärilahjaksi saamani japanin kielen sanakirja unohtui Saloon, ja nyt sitä ei löydy - olisi mukavaa päästä jo heti kurssin alusta lähtien hyödyntämään sitä. Noh, eiköhän se jostain löydy, onhan etsijänä kuitenkin armas äitimuorini. :) Voisin myös toteuttaa jo kesästä asti suunnittelemani j-draamamaratonin (toisin sanoen siis paljon japanilaisten tv-draamojen katselua yhteen putkeen), jahka saan käsiini joitakin enemmän tai vähemmän hyviä sarjoja. Ehdotella saa, mikäli tiedätte moisia!

Mietiskelimme tänään Merin kanssa, koskahan hakupaperimme mahdetaan lähettää Daito Bunkaan - toivottavasti mahdollisimman pian, koska ilman lopullista vahvistusta vaihtoon pääsemisestä on vähän turhan epävarmaa hankkia esimerkiksi lentolippuja. En ole vieläkään täyttänyt ja palauttanut jo keväällä saamaani matka-apurahalomaketta, mutta sillä ei kai ole vieläkään mikään erityinen kiire. (Hyvä se silti olisi saada tehtyä, koska muuten se huonossa tapauksessa tyystin unohtuu.) En ole myöskään ehtinyt selvittää raha-asioihin sun muihin vastaaviin käytännön juttuihin liittyviä seikkoja, mutta ajattelin ottaa yhteyttä edelliseen Daito Bunkan vaihtariin, Tuuliin, ja sopia viimeinenkin sen jo viime keväästä lähtien puhumamme "kyselytunnin" ajankohdan. (Muistutus itselle: Lähetä Tuulille huomenna sähköpostia aiheesta.) Hän osaa varmasti antaa vastauksia moniin kysymyksiin - jopa niihin, joita en tajua itse edes esittää.

Vielä(kään) siis ei ole tapahtunut kovinkaan paljoa edistystä vaihto-juttujen suhteen, mutta eiköhän pian tapahdu - mikäli lähtö Japaniin on 1.4.2011, lähtöpäivään on enää 206 päivää aikaa :)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

hohhoh! löytyi! Täällä sara. hieno ulkoasu. Mulla on ihan ruma, koska en osaa tehdä. Mun linkki:
http://tuusannuus.vuodatus.net/ ja salasanan saat multa.

  © Blogger Template by Emporium Digital 2008

Back to TOP