lauantai 3. joulukuuta 2011

Monenlaisia iltamia ja tapaamisia

Asahi suupaa dorai biiru! Taustalla nähtävissä myös lasillinen
mansikanmakuista Calpista (japanilaista "maitolimsaa").

Ei suotta ollut olo, että jotakin unohtui viime postauksesta - en muistanut ollenkaan mainita vaihtari-iltamia, jotka järjestettiin erään aiemman vaihtarin, Harrin, luona! Tarkoituksena oli siis koota saman katon alle iltaa viettämään Japanin vaihtareita (Japanissa olleita/Japaniin meneviä Tampereen yliopiston opiskelijoita sekä parhaillaan Tampereen yliopistossa opiskelemassa olevia japanilaisia). Ilmeisesti valitettavan monelle kutsutulle tuli jokin viimehetken este, mutta kyllä meitä siellä silti ihan mukava poppoo oli. Ja mukava oli myös itse ilta!

Peace and love!

Eilen kävin tsekkaamassa yliopistolla Sakin vetämää Japanese Language Groupia, jota hän mainosti yhteisen iltamamme yhteydessä. Alkuharhailun jälkeen (en siis meinannut ensin löytää koko porukkaa yliopiston ruokalasta...) jäin pariksi tunniksi jutustelemaan vanhojen japanin vaihtareiden sekä muutaman japanilaisen kanssa. Kieli vaihteli epämääräisesti japanin, englannin ja suomen välillä - itsekin uskaltauduin puhumaan vähäsen japania! (Vaikka aika takellellen se sujui...) Jutustelimme aika vapaasti kaikenlaista, mutta enimmäkseen Japaniin tai japanin kieleen liittyvää. Ihmettelimme muun muassa sitä, miten monta erilaista laskutapaa, tai no, laskusanaa japanin kielessä on - esimerkiksi pitkien ja lieriömäisten esineiden (mm. puut, kynät) laskemiseen käytetään sanaa "hon", kun taas vaikkapa litteille ja ohuille esineille (mm. paperit, lautaset) oikea laskusana on "mai". Myös esimerkiksi erikokoisille eläimille (pahimmillaan yksittäisille eläinlajeille) on omat laskusanansa... Gaijineille eli ulkomaalaisille on kuitenkin kuulemma ihan ok käyttää erillisten lukusanojen sijaan pelkkiä japanilaisia numeroita (eli hitotsu, futatsu...) laskemiseen. Huh!

Groupin seuraava kokoontuminen on kahden viikon päästä, 16. päivä. Se ei ole viikon ainut Japani-aiheinen happening, sillä saman viikon maanantaina on isompi Tampereen alueen Japanin vaihtareiden (sekä suomalaisten että japanilaisten) kokoontuminen Maruseki-ravintolassa. Ajattelin yrittää ehtiä kumpaankin; on tosi hienoa päästä jo nyt harjoittelemaan kieltä käytännössä! Sekä toki saada uusia ystäviä niin suomalaisista kuin japanilaisistakin vaihtareista :)

Loppukevennykseksi vielä kuva "teerobotistani", joka herätti hilpeyttä perjantain kokoontumisessa:

(Tämä kuva on oikeasti viime kesältä, mutta sama Pikku Myy -muki & teerobo
-kombo oli minulla myös eilen mukana. Robotti on siis sellainen siivilä, jonka
sisälle saa muutaman ruokalusikallisen verran irtoteetä. Olen sen verran
teehullu, että raahaan noita lähes päivittäin mukanani :D)

3 kommenttia:

Heini kirjoitti...

Japanin kielen monikkomuodot on tosi hämmentäviä, kaikki noi litteät ja pyöreät esineet ja eläimet ja urgh! Meni kyllä ihan yli hilseen sillon ku me ruvettiin niitä harjottelemaan, mut onneks ei kauheesti ehditty käydä läpi ku oisin muuten kuollu kokeessa :'DD ei vaan voi muistaa. Mut etköhän sä senkin handlaa jo pian ku saat noin käytännön harjoitusta!

Haha ajattelin muuten erityisesti sua kun Allison, teksasilainen kaverini, vei mut lokakuussa Oni-coniin Texasin Galvestonissa ja siellä yhdessä kojussa myytiin melonileipiä ja niitä... suklaa torvi mikälie tällasia http://farm4.static.flickr.com/3112/2291916384_bc2caabf02.jpg ! Tietty meidän piti ostaa parit ihan vaan maistiaisiks ja niitä syödessäni mietin et omg ens vuonna Hilda syö näitä ihan Japanissa asti : DD. Hassua!

Noorula kirjoitti...

Joo voin kertoa, että välttelen parhaani mukaan numeroista puhumista japaniksi, mikä on muuten aika fail tekniikan opiskelijalle. Yritä siinä sitten sopia tapaamista jollekin tietylle päivälle tai ostaa tiskistä irtotavaraa. Olin kerran oikein valmistautunut siihen, että nyt pyydän kaksi pitkulaista tikkuasiaa sanomalla nihon mutta tietenkin se futatsu lipsahti sit ulos viime hetkellä. Aaarg. :D

Niin ja on muuten hei tosi hienoa, että teidän koulussa järjestetään tollasia tapaamisia! On meilläkin Otaniemessä sellainen kerho Japanista kiinnostuneille, jonka tapahtumissa taitaa käydä myös vaihtareita, mutta muuten ollaan aika tyhjän päällä.

Ah ja ihana teerobo! Mä en juonut Suomessa mitenkään älyttömästi teetä mutta täällä oon vaihtanut kahvin kotioloissa kokonaan genmaichaan. :)

Hilda ☆ ヒルダ kirjoitti...

Heini, meillä noita lukusanoja käsiteltiin tunnilla lähinnä tyyliin ekalla kurssilla (hienosti hajoiltiin niihin :''D), mut nyt ihan viime tai tänä vuonna ei olla puhuttu niistä oikeestaan ollenkaan. Vaikka syytä kyllä olisi...

Niin joo noita! Noi näyttää niin... omituisilta. :'''D (Omituisuus taitaa olla joku japanilaisten herkkujen oletusarvo? :--D) Mut Oni-coniin pääsit, siistiä! Millasta on coneilu Isomman Maailman tapaan? Taitaa olla väkeä rutkasti enemmän kuin Anime- tai Traconissa?

Noora, mää hajoilen myös numeroihin... Tulen todennäköisesti kokemaan ja aiheuttamaan niiden saralta paaaaljon väärinkäsityksiä sitten aikanaan :'''D

Olen kyllä tosi innoissani itsekin näistä tapaamisista! Meilläkään ei kait aiemmin tällaisia ole ollut - nämä ovat nimittäin tämän vuoden japanilaisten vaihtariemme järjestämiä ja vetämiä juttuja. Että kiitos lienee aktiivisten vaihtariemme :')

Genmaicha on kyllä tosi hyvää! Itse olen varsinainen teehamsteri; olenkin juuri aloittelemassa aiheeseen liittyvää postausta...

  © Blogger Template by Emporium Digital 2008

Back to TOP