sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Elämä kuin animea

VAROITUS! Tämä merkintä sisältää lievää animekekeilyä, jota ei kannata/tarvitse ottaa vakavasti. ;-)

Kaikki animea jonkin verran katsoneet (ja/tai mangaa lukeneet) lienevät huomanneen sen, kuinka lähes jokaisessa sarjassa on yksi onsen- , uimaranta-, koulun festivaalipäivä-, luokkaretki-, ystävänpäivä- tai/ja omatsuri-jakso. Melko suosittuja teemajaksoja ovat myös retket huvipuistoon/eläintarhaan/yleisöakvaarioon tai laskettelemaan.

Eri sarjojen väliset yhtenäisyydet eivät kuitenkaan pääty tähän; muita enemmän tai vähemmän "perinteisiä" elementtejä ovat nimittäin myös ajanvietto karaokessa ja pelihalleissa, treffit, (miespuolisten) henkilöiden ihastus koulu- tai sisäkkopukuja kohtaan (kissankorvia unohtamatta) sekä osa-aikatöissä (arubaito) käyminen. Genre-näkökulmasta katsottuna taas "realistisempien" sarjojen ohella erilaisia taikatyttö- ja mecha-sarjoja löytyy pilvin pimein.


Yksi syistäni lähteä vaihto-opiskelemaan juuri Japaniin on se, että olen kohta kahdeksan vuoden ajan harrastanut japanilaista populaarikulttuuria mangan luvun ja animen katselun muodossa. Siinä missä en ole enää yhtä kaikkiruokainen kuin ensimmäisinä vuosina, jonkinlainen "animekeke" olen edelleen. Niinpä olenkin viime aikoina leikitellut tällaisella ajatuksella: mitäpä, jos pyrkisin vaihtovuoteni aikana kokemaan mahdollisimman monta näistä "animekliseistä"? En ole vielä tehnyt sen kummempia suunnitelmia tulevan kymmenen kuukauden suhteen, mutta animekliseiden näkökulmasta lista voisi näyttää tältä:

Ehdottomasti koettava

[] Kylpeminen onsenissa ja yöpyminen ryokanissa
[] Päivä merenrannalla (+ vesimelonin halkaiseminen) ja/tai julkisella uima-altaalla
[] Omatsuriin osallistuminen yukatassa
[] Luokkaretki
[] Päivä huvipuistossa, eläintarhassa tai yleisöakvaariossa
[] Karaokessa laulaminen
[] Pelihallissa pelaaminen
[] Benton tekeminen ja syöminen

Mahdollisuuksien mukaan

[] Koulufestivaalissa käyminen
[] Oman koulupuvun hankkiminen (sisäkkoasu löytyy jo ;))
[] Treffit "animekaavalla"
[] Osa-aikatyön tekeminen (Maid cafe olisi melkoinen hitti!)
[] Benton tekeminen söpölle pojalle

Alternatiivisessa todellisuudessa

[] Päivä taikatyttönä
[] Päivä mecha-pilottina
[] Päivä shonen-sarjan päähenkilönä ("His power level is over 9000!!!")
[] Päivä Pokémon-kouluttajana

Tuleeko teille mieleen muita (hyvän maun rajoissa pysyviä) anime- tai mangakliseitä, joita haluaisitte minun kokeilevan vaihtovuoteni aikana? Kertokaa, niin lisään ne listalle!

5 kommenttia:

sofia kirjoitti...

Oi joij, en oo koskaan aiemmin miettiny vakavissani vaihto-oppilaaksi lähtemistä, mutta tän näkökulman valottaminen sai mutkin innostumaan... Eipä tule hirväesti muita kliseitä mieleen, mutta jos pääset uimarannalle, niin muista halkaista kokonainen vesimeloni!! Yllättävän monessa animessa toistuu tämä tapa, onkohan kuinka yleinen oikeasti Nipponissa? :-O

Ja tietysti japanilaiseen koulupäivään kuuluu
a.) bento boxit!
b.) benton jakaminen jonkun söpön pojan kanssa
c.) benton tekeminen jollekin söpölle pojalle

Hanski kirjoitti...

^Ja muista halkaista se vesimeloni sokkona jollain pesäpallomailalla! :DD

En tiiä kuin animua tää on, mut opettele tekemään origameja ja food artia! :D Sit voit tehdä siistejä Pikachu-lounaita bento boxiin. Tai jotain.

Ui vitsi, sellaset koulufestivaalit ois aika kovis juttu, sellaset missä jokanen luokka keksii sinne jonkun teemajutun ja aaaaa!

Mua nauratti ensin koska tajusin et mun suosikkipelissä on aika montakin noista elementeistä... Ja sit tajusin et JUMANKUKKA sä oot Japanissa sen pelin tapahtumavuonna! ;^; Haluun kans! Varo sit ettei johonki antenneihin ala ilmestyä ruumiita! 8I

Muista viettää päivä pokemonkouluttajana!

(Random kommentti on nyt kyl monta random)

Hilda ☆ ヒルダ kirjoitti...

Sofia: joo, tuo vesimeloni-juttu on niin totta! (Mietin joka kerta, että eikö ne palaset mene ihan hiekkasiksi siellä rannalla...) Benton syöminen samoin - pitääpä heti lisätä ne listalle. ;-)

Hanski: pikaatsu-bento olis kyllä siisti :D Samaten koulufestivaalit - Daito Bunka järjestää jonkin sortin kulttuurifestivaalin marraskuussa, mutta yliopistossa järjestetty ei varmaan ole ihan sama juttu kuin animesta tutut lukiofestivaalit? No, ujuttaudun jonnekin semmoiseenkin sitten~

Ja päivä pokémon-kouluttajana on kyllä must! Ja koetan vältellä antenniruumiita!

Unknown kirjoitti...

Ei voi kuin olla hieno reissu tulossa, jos edes muutama noista toteutuisi.

Noh, jäämme jatkoa seuraa. ^^

Hilda ☆ ヒルダ kirjoitti...

Jep! ^^

  © Blogger Template by Emporium Digital 2008

Back to TOP