sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Pitkästä aikaa

Ette arvaakaan, kuinka monta kertaa olen tuon edellisen merkinnän jälkeen kirjautunut sisään tänne Bloggeriin, aloittanut uuden blogimerkinnän, kirjoittanut 1-2 lausetta, keksinyt jotakin "tärkeämpää" ja kirjautunut ulos. Toivottavasti vaihtojakson alkaessa kirjoittamismotivaationi on pitkäjänteisempää sorttia. :')

Loppusyksy oli aika hulina-aikaa: muutin viimein omaan kämppään, yritin saada tehtyä evakkoaikana rästiin jääneitä koulujuttuja ja suunnittelin tulevaa vuotta. Hankimme Merin kanssa lentoliput Japaniin jo lokakuussa, koska enemmällä odottelulla lippujen hinta olisi tullut vain kalliimmaksi ja lähtömme on kuitenkin varsin varmaa. Meri, joka on vaihdossa vain puoli vuotta ja kykeni siksi hankkimaan meno-paluulipun, matkustaa jollakin edullisemmalla lentoyhtiöllä, siinä missä minä hankin lippuni Finnairilta (suora lento Helsingin kentältä Naritan kentälle, ah <3). Lähdemme (ja saavumme) Japaniin kuitenkin samana päivänä, maaliskuun 26., ja Naritan lentokentältä jatkamme sitten yhdessä matkaa Higashi-matsuyamaan. Toivottavasti joku Daitosta tulisi meitä vastaan; vaikka en joudu liikkumaan ihan yksin, jännittää jo nyt vähäsen parin tunnin junamatka lentokentältä yliopistolle... Vai minne pitääkään sitten ihan ensimmäiseksi mennäkään.

Daiton paperit lähtivät matkaan hyvissä ajoin ja ilman mitään sen kummempia kommelluksia. Hakemuksiin päätyi sellainen perushölmö passikuva; kuvaustilanteessa unohdin tietenkin kaikki aiemmin harjoittelemani hyvät ilmeet ja päädyin näyttämään toispuoleisesti hymyilevältä, hieman surulliselta pieneläimeltä (Kuvausta hieman liioiteltu. Toim. huom.). No, aina ei voi voittaa! Toivottavasti kuitenkin itse paperit vaikuttavat Daiton KV-väen siinä määrin, että he sitten myöhemmin intoutuisivat Jasson stipendin minulle antamaan. Se helpottaisi ihan mukavasti vaihtovuoden raha-asioita...

Nyt sitten odottelemme, että Daiton puolelta tulisi vastaus. Aiemmille vaihtareille se on tullut tässä alkuvuodesta, eli hirveän kauaa ei pitäisi mennä enää. Kai?

Mitäs muuta... Erityisen kiva juttu tulevaa vaihtovuotta ajatellen oli se, kun sain edellisen Daiton vaihtarin, Tuulin, kautta Saitaman perfektuurissa asuvan Mizukin (tyttö) sähköpostikaverikseni. Olemme nyt muutaman sähköpostin kirjoitelleet ja hän vaikuttaa todella mukavalta :) Lähettelin hänelle pienen joulu-/uuden vuoden tervehdyksen tuossa joululomalla - toivottavasti on mennyt perille! Olemme Mizukin kanssa kirjoitelleet englanniksi, mutta toivon mukaan sitten Japanin puolelle päästyäni ja kenties joskus tavatessamme uskaltaudun myös japania puhumaan. On kuitenkin helpottavaa tietää, että myös englanniksi (joka on minulla huomattavasti vahvempi kieli kuin japani) pystymme sitten kommunikoimaan.

Minulla oli kait vielä jotakin mielessäni, mutta säästänen sen seuraavaan kertaan - nyt pitäisi nimittäin paneutua erääseen kirjalliuuskurssin tehtävään. Yhtään ei kyllä huvittaisi... >_>

Ei kommentteja:

  © Blogger Template by Emporium Digital 2008

Back to TOP