maanantai 7. helmikuuta 2011

"Enclosed please find the following documents."

Viime viikolla KV-osaston Sari pisti sähköpostia, että viisumipaperit olivat viimein lähteneet Daitosta postin mukana kohti Suomea - ja tänään ne sitten olivat tulleet perille. Otin pienen tauon tenttikirjamaratonistani ja kipaisin yliopistolle hakemaan nuo kauan odotetut dokumentit. Meri oli tekstannut aiemmin aamulla, että Certificate of Eligibilityn lisäksi kuoresta löytyisi myös tieto siitä, mihin asuntolaan Japanin puolella päätyy. Muuta en sitten paperinivaskan sisällöstä tiennytkään, ja säästinkin tutkimisen riemun kotiin asti.


Certificate of Eligibilityn, joka siis tulee tässä lähiaikoina kiikuttaa Japanin suurlähetystöön Helsinkiin minulle vielä toistaiseksi epäselviä toimenpiteitä varten, lisäksi tekemisen riemua tuli The Photo Board ja Notification of Arrival -papereiden täytön muodossa. Siinä missä viimeeksi mainittu tuskin tuottaa ongelmia, The Photo Board jostain syystä hämmentää minua.


(Jäädyn muuten edelleenkin tuolle kuvalle. :'--D)

Onko siis tarkoitus, että kirjoitan tuohon kuvassa alapuolella olevaan lappuun sekä pikku- että tikkukirjaimilla nimeni; että minun ei tule kirjoittaa jompaankumpaan esimerkiksi katakanoilla? Jos olisin japanilainen, kirjoittaisin ylempään ruutuun nimeni "normaalisti" (ts. esimerkiksi kanjeilla, jos nimeni niin kirjoitettaisiin) ja alempaan "furiganoilla" eli hiraganoilla tai katakanoilla. ...ääh, voi olla, että tämä on hankalaa lähinnä omassa päässäni, mutta en tosiaan haluaisi sössiä tätä :D Tuo kun on semmoinen pahvinen läpyskä, josta virheitä ei varmaan ihan noin vain korjata. Ehkäpä lähettelen taas sähköpostia herra Yatabelle, jota olen tässä lähiaikoina ahdistellut scholarship-kyselyilläni... (JASSOn stipendin saa kuulemma vain joka kymmenes vaihtari, ja saajien valinta riippuu Daito Bunkan ja lähtöyliopiston välisestä vaihto-opiskelija -balanssista sekä opiskelijan opintojen arvosanojen keskiarvosta; pitää kuulemma olla vähintään 2.6, jossa siis maksimi on 3... Ei taida mun arvosanat ihan tuohon riittää. :/)

Minut ja Meri oltiin laitettu eri asuntoloihin - Meri päätyi Green Houseen, kun taas minun loppusijoituspaikakseni oli valittu Ryugakusei-kaikan. Kyseessä on siis 16:lle vaihto-opiskelijalle tarkoitettu asuntola, jonka kussakin asunnossa on oma keittiö jääkaappeineen ja mikroineen (ja helloineen?) sekä kylppäri pesukoneineen. Asunnosta löytyy myös työpöytä, tuoli, sänky, tuuletin sekä televisio. Asuntolan alakerrasta löytyy yhteinen oleskelutila, joka on varustettu keittiöllä sekä isolla televisiolla - "Koti-illat sujuivat rattoisasti vaihto-oppilaiden kesken alakerrassa, jossa katsoimme elokuvia ja järjestimme juhlia", kuvailee yksi aiemmista vaihtareista kaikan-kokemuksiaan. Asumiskulut ovat kuukaudessa noin 52 000 yeniä eli jotakuinkin 470 euroa, eli ihan halpaa lystiä se ei ole... No, enköhän jotenkin kuitenkin selviä!

Mutta mutta, nyt takaisin tenttikirjojen pariin. Kaksi tenttiä enää, ja sitten voinkin keskittyä vaihtoon liittyviin juttuihin! Ja tosiaan: TJ 42!

1 kommentti:

Annika kirjoitti...

Pidetään peukkuja stipendin suhteen! Kivalta kuulostaa tuo sun asuntola :)

  © Blogger Template by Emporium Digital 2008

Back to TOP