lauantai 26. marraskuuta 2011

*Iso haukotus*

Huhhuh! Tällä viikolla on ollut kerrassaan monenmoista tekemistä; maanantaina oli vuoroni opponoida erään proseminaarilaisen työ, torstaina oli ruotsin suullinen esitelmä ja eilen japanin tentti. Olen ollut jotenkin tavattoman väsynyt koko viikon, joten en ole koulu- tai muiden pakkopakollisten juttujen lisäksi jaksanut tehdä oikein mitään muuta, esimerkiksi siivota. Ja kun en ole mikään järjestelmällisin ihminen, lopputulos olikin ennakoitavissa... No, tänään viimein reipastuin siivoamaan vaate- ja tavarakasat lattialta sekä tiskaamaan likaisten astioiden yhdyskunnan tiskialtaasta ja keittiön tasoilta tilaa viemästä, ja nyt kämppä näyttääkin pitkästä aikaa taas kodilta eikä katastrofialueelta!

Tenttiin kertaamisen konkreettisin tulos?

Japanin tentti tuntui menevän ihan hyvin, vaikka kertaaminen jäikin lähinnä parille edeltävälle illalle. (Note to self: tee jatkossa läksyt huolellisemmin ja kertaa heti jokaisen oppitunnin jälkeen...) Sain aineeni kokeen palauttamisen yhteydessä takaisin tutun vitosen kera (jos on kirjoittanut koko sivun täyteen ja tarkistuttanut tekstin opettajalla ennen puhtaaksikirjoittamista, vitonen on ennemminkin sääntö kuin poikkeus). Toivottavasti koko kurssikin päättyisi samaan numeroon... Viime kevään nelonen kun oli vitosten jälkeen kova kolaus! (Silloin tosin se oli ihan ymmärrettävää, koska tilanne oli melko epätavallinen ja minulta jäi useamman viikon verran luentoja välistä.)

Muistatteko muuten, kun joskus aikoja sitten puhuin Mizukin synttärilahjasta? No, tosiaan moisen kokosin ja hänelle lähettelin; paketti tuli päälle viikon verran myöhässä perille, mutta mieluisaksi osoittautui kuitenkin! ...minulle tämä tosin selvisi vasta vähän aikaa sitten, koska FB oli ystävällinen ja jätti mainitsematta, että Mizuki oli julkaissut seinällään kuvia ja kiitoksen lahjastani. No, parempi myöhään kuin ei milloinkaan... Tässä vielä teillekin viimein kuvia siitä, millaiseen kokoonpanoon päädyin:

Tammerkoskiteetä, jotain ruissnacks-juttuja, muumikarkkeja, kaksi minituplaa,
muumimuki ja tuommoi lintuaiheinen tuikkujuttu.

Kauniit paketoinnit + edellisestä kuvasta unohtunut Riian tuliaissuklaa

Täytyy sanoa, ettei mitään ihan halpaa lystiä tuo ulkomaille postittelu ole... Pelkkiin postikuluihin kun upposi joku kaksikymppiä. >_> Mizuki kuitenkin vaikutti tyytyväiseltä lahjaansa, ja se on tärkeintä!

Mitäs muuta... Mulla oli ehkä jotakin muutakin, mistä kirjoittaa, mutta nyt en valitettavasti muista että mitä. (Todennäköisesti ei siis mitään erityisen tärkeää.) Paitsi että niin: vaihtovuoden alkuun enää noin rapiat sata päivää! Niin se aika vähitellen kuluu :)

2 kommenttia:

Maija kirjoitti...

Vitsi miten kiva synttärilahja, tuli hetkeks tosi suomiruokakateus-fiilis. Siis täällä kyllä noita herkkuruokia piisaa mut voi veljet, kaikki missä on ruista saa mut kuolaamaan.

Ja pakko kommentoida tota sun edellistä postausta kanjeista; komppaan nooraa ja yolkoa siinä että kyllä ne sitten paremmin päähän jää ku on jokapäivä niitten ympäröimänä! Nyt jälkikäteen ajateltuna musta tuntuu että ennen lähtöä pänttäsin kanjeja ihan väärällä tavalla. Eli mun vinkki on raivoisan kirjoittamisen ja ulkoaopettelun sijaan keskittyä opiskelemaan LUKEMISTA. Siis opetella pari yleisintä sanaa, missä opiskeltava kanji esiintyy. Nopeuttaa myös tekstaamista täällä sitten kun osaat valkata oikeet kanjit;). Mutta tietenkin mitä useempi kanji näyttää ees etäisesti tutulta, helpottaa arkea jo kummasti. Tsemppiä!:)

Hilda ☆ ヒルダ kirjoitti...

Ruis on kyllä hyvää! Mahtaa varmaan meitsiinkin iskeä Japanissa ikävä, kun ei ole hetkeen saanut syödä itsetehtyä ruisleipää. (Tai muutakaan ruisleipää, ettei sen puoleen!)

Ja kiitos kanji-vinkistä! Ajattelin joululomalla kieltä treenailla ja erityisesti panostaa juuri lukemiseen :)

  © Blogger Template by Emporium Digital 2008

Back to TOP