lauantai 28. huhtikuuta 2012

Vilkas viikko

Kello on vasta kymmenen, mutta olen jo ihan rättipoikki... Ja kiitos tämän ja edellispäivän salitreenin, olen myös kipuisa (auta armias, miten kipuisa mahdan ollakaan huomenna). Rankkaa! Noh, josko nyt väsymystä uhmaten naputtelisin kuitenkin pitkästä aikaa taas jotakin, ennen kuin petiin iskeydyn.

Kuluneen viikon aikana... ööm, olen syönyt koko Japanissa oloaikani parhaan lounaan, istunut oppitunneilla (ja melkein oppinutkin jotakin), hankkinut salikortin, syönyt sushia ja tutustunut koko joukkoon uusia ihmisiä, noin muutamia asioita luetellakseni. Myös Odaibassa tuli tosiaan käytyä; en jaksa sen kummempaa matkakertomusta kirjoittaa, vaan annan kuvien puhua puolestaan. (Tosin voisin mainita, että mm. ajoimme monoraililla, kävimme Fuji TV:n rakennuksessa, söimme takoyakia, kävimme tulevaisuusmuseossa, olimme sen kuuluisan maailmanpyörän kyydissä ja kävimme pelihallilla pelaamassa pelejä.)


(...tämän jälkeen itse asiassa unohduin tekemään muita juttuja, väsähdin ja menin nukkumaan. Hienosti toimittu! Nytkin siis eletään iltaa, päivä vaan on perjantain sijaan lauantai. Tänään ulkona oli pilvetön taivas ja +26 lämpöastetta ja meillä suomalaisilla oli ihana kesämeininki t-paitoineen hameineen sandaaleineen, siinä missä japanilaiset liikuskelivat kevättakeissaan ja pitkähihaisissaan. Todennäköisesti sulamme pois, kun Saitaman oikea kreisikesä ja keskivertolämpötila +35 astetta iskeytyvät kehiin...)

Odaiban rientojen jälkeen sunnuntaina menimme Harrin kutsumina Harrin ystävän Anzun luo syömään lounasta, ja voi pojat, miten hyvää se oli!

Maanantaina aloitimme viimein paljon puhutun salikortin hakemisen. Koska eräs kortin saamisen kannalta olennainen dude ei ollut paikalla, siirtyi itse kortin saaminen vasta seuraavaan päivään.

Vaikka tänään olikin melko kesämeininki, suurin osa viikosta on ollut täynnä tihkusateista ja viileähköä meininkiä. Tämän päivän lisäksi poikkeuksen teki kuitenkin myös tiistai, jolloin myös pääsimme nauttimaan +20 asteen paremmasta puolesta. Sen kunniaksi päätimme avata jätskikauden!


Keskiviikkona taas oli tervetuliaislounaan vuoro, mikä käytännössä tarkoitti sitä, että niin kevään kuin syksynkin vaihtarit raahautuivat yliopiston uuden siiven puolella olevaan ravintolaan kera koko joukon englannin pääaineopiskelijoita mättämään sisäänsä ilmaista ruokaa ja sosialistisoimaan. Ja ottamaan noin kaksisataaviisikymmentäkolmemiljoonaa yhteiskuvaa.
Torstaina kävimme porukalla Yume-chanin arubaito-sushimestassa syömässä masumme täyteen riisiä, kalaa, levää ja mitä kaikkea muuta susheihin olikaan piilotettu. Lautasia kertyi aikamoinen pino, mutta onneksi Yume-chanin lahjoittamat -20% -setelit alensivat loppulaskun hintaa hieman! (Homma toimi siis niin, että haluamansa sushi-annokset tilattiin joko tiskin takana häärääviltä ukkeleilta tai sitten napattiin tiskin ympäri kiertävältä, pyörivältä linjastolta. Lopullinen lasku määrittyi sen mukaan, kuinka paljon ja minkä värisiä lautasia oli kertynyt.)


En ole mikään suunnaton kalan ystävä, mutta sushista kyllä tykkäsin! Myös ruokajuomamme vihreä tee oli eri hyvää. Aterian päätteeksi osa tilasi jätskiä; Yuki-parkaa sen sijaan koeteltiin taas kerran, kun hän onneton meni häviämään kivi-sakset-paperi -mittelön ja joutui syömään lusikallisen wasabi-melonikastike-soijakastike-jotakinmuuta-sekoitusta...

Perjantaina kävimme Merin kanssa toista kertaa yliopiston salilla vähän reenaamassa. Ensimmäisellä kerralla erehdyin laittamaan jalkaani shortsit, mikä taisi olla liian eroottinen veto salilla rehkiville, tai no, rehkimistä aikoneille nuorukaisille. Toisella kerralla viisastuneena treenasin hieman vähemmän paljastavassa vaatetuksessa, mutta kyllä me silti katseita taas keräsimme. Noh, siinähän katsovat kun Suomen tyttö pumppaa 4kg rautaa!!

Ja tänään... Ööm, kävimme Merin ja Hennan kanssa Kawagoessa tarkoituksenamme löytää jokin oivallinen asu itsellemme maanantain The Vappu Partyyn. Tulimme myös kävelleeksi taas aikamoisen lenkin... Mutta mikäs siinä, kun sääkin oli niin mukava!
Maanantaina, joka on meillä vapaapäivä, järjestämme tosiaan vaihtaripoppoollemme plus parille muulle valikoidulle henkilölle vappu-bileet. Aidon elämyksen tavoittelemiseksi jääkaappissani on nyt viikon verran asustellut pullokaupalla simaa, jonka tänään totesimme pienten maistiaisten jälkeen varsin oivalliseksi. ("Tää maistuu ihan simalta!") Maanantai-aamupäivällä aiomme leipoa koko joukon munkkeja, jotka toivon mukaan uppoavat vappukansaan yhtä hyvin kuin edeltäneet koemunkit.

Kiitos Golden weekin, japanilaisten pisimmän lomaputken, myös ensi viikon torstai ja perjantai ovat vapaapäiviä. Emme ole ehtineet tehdä vielä juuri suunnitelmia, paitsi että perjantaina menemme hieman yöklubbeillemaan ja viikonloppuna Suomi-toverimme Raine-kun saapuu Nagoyasta iloksemme. (Kovasti haluaisimme häntä jo maanantaina seuraamme, vink vink! ;))

Että sellaista mennyttä ja tulevaa. Mikäli elämä tässä joskus ottaa rauhoittuakseen, teen kunnon postauksen yliopistomeiningeistä, parista muusta erityisestä topikista (japanilaisista kaupoista, esim) sekä... esittelen viimein kämppäni! (Sain eilen muuten kotatsun - hurraa, ei enää tarjottavien laittamista lattialle!!) Mutta niistä ehkä sitten joskus myöhemmin, jos/kun elämä hieman tasaantuu.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kuulostaa kyllä kivalta sun elämä siellä Japanissa! Paljon oot taas ehtinyt puuhastella. :) Paljonko salikortti maksaa siellä päin maailmaa? Meikä täällä just säästelee rahaa että pääsis tohon GoGo:lle jäseneksi...

Noorula kirjoitti...

Waaaaat onks täällä Nagoyassa muitakin suomalaisia opiskelijoita?! :D

Ja onnea salikortista! Oon ite huomannut, että puolessa vuodessa kun ei ole kamalasti tullut liikuttua niin takapuoli on päässyt levähtämään kaikeasta kara-agen mättämisestä. ;<

Anonyymi kirjoitti...

Mimmosia elukoita siellä on muuten näkyny? Et onko sielläki joka nurkalla talitiaisia ja harakoita... vai jotain vähän eksoottisempaa :D:D

Hilda ☆ ヒルダ kirjoitti...

Senni: joo, kivaa mutta kiireistä on elo täällä :) En tiedä tavallisista japanilaisista kuntosaleista, mutta yliopiston salikortti oli meille ihan ilmainen. <3

noorura: joo, kuulemma useampikin :D

Ja kiitos! Kortti tuli kyllä tarpeeseen; tuntuu, että oon tässä puolentoista kuukauden aikana ehtinyt vähän liikaa ahmia herkkuja...

puropoika: toistaiseksi ei oo näkynyt mitään erityisen jännää, mutta olen kuullut huhuja japanilaisista, isoista & ällöistä ötököistä... Itse asiassa viime viikolla nähtiin yksi suomalaisessa mittakaavassa jäätävän kokoinen hämähäkki, mutta se oli onneksi ikkunan toisella puolella. (En tiedä, mitä olisimme tehneet jos tilanne olisi ollut toisin...)

  © Blogger Template by Emporium Digital 2008

Back to TOP