maanantai 7. toukokuuta 2012

Vappuviikko japanilaisittain

Jokseenkin myöhästyneet vapputerveiset kaikille! Siinä missä Suomessa "vappuviikoksi" (tai joskus "-viikoiksi") tavataan kutsua vappua edeltäviä päiviä, täällä Japaniassa tilanne on ollut vähän päinvastainen - kiitos japanilaisen "lomaviikon", Golden Weekin. Viimeisen kymmenisen päivän menoja ja meininkejä kuvaakin aika hyvin se fakta, että (ainakin omalta osaltani) liki puolet öistä ovat kuluneet jossakin muualla kuin täällä City Palacessa. Kiirettä ja rientoa on siis riittänyt tavallistakin enemmän!

Mutta aloitettakoon vapusta, tuosta suomalaisten opiskelijoiden suosikkijuhlasta! Järjestimme tosiaan suomalaisvoimin Green Housella vappukemut, jossa vapputunnelmaa nostattivat moninaisten naamiaisasujen ohella myös perinteiset vappuherkut, sima ja munkit, jotka upposivat vaihtarivoittoiseen juhlakansaamme kuin hullu puuroon. Ainut, mikä juhlista jäi uupumaan, olivat ylioppilaslakit, mutta se ehkä annettakoon anteeksi täällä ulkomailla ollessa!


Nimestään huolimatta Golden Week ei ole varsinaisesti lomaviikko, vaan neljä kansallista vapaapäivää, jotka on sijoiteltu viikonloppujen lähimaastoon. Näin ollen vappuaatto oli vapaapäivä, mutta vappupäivä ja sitä seuraava päivä eivät. Puolivahingossa pysyimme vapaalla kuitenkin myös vappupäivän, mutta keskiviikkona kävimme taas koululla kääntymässä - vain palataksemme takaisin loman pariin loppuviikoksi.

Keskiviikkoilta kului tuttuun tapaan "leffan parissa", ts. jengi kokoontuu meikäläisen luo, televisio on päällä ja leffa pyörii, mutta muutamia nokkelia välikommentteja lukuunottamatta oikeastaan kukaan ei keskity siihen.

(Tämä kuva on oikeasti viime viikolta ja Hennan luota, mutta ei se mitään!
Meininki on kuitenkin aika samanlainen joka kerta.)

Torstaina taas oli kauan odotetun klubi-illan vuoro! Pistimmekin Merin kanssa tanssikengät jalkaan, tukan kiharalle ja lähdimme puolentoista tunnin junamatkalle kohti Tokion tanhumestoja. Villiä klubitusta ja kreisejä tanssimuuvseja edelsi kuitenkin illanviettoa klubimatkanjohtajiemme Hayaton ja Katsuyan luona, jossa saimme maistaa muun muassa macha-jäätelöä sekä espanjalaista perunamunakasta.

Aterioinnin ja uusien tuttavuuksien teon jälkeen suuntasimme kulkumme yöhön ja kohti jokseenkin kuuluisaa Ageha-klubia. Matka käsitti pätkän junailua sekä bussikyydin, jonka aikana ehdimme tehdä lisää tuttavuuksia!Ilmeisesti Japanin hintataso alkaa vaikuttaa meihin, sillä pystyimme yllättävän kivuttomasti maksamaan kaksikymppiä sisäänpääsystä. Hmmm... Joka tapauksessa, Ageha on varsin iso mesta, joka koostuu ymmärtääkseni/muistaakseni neljästä eri tanssitilasta, joista kaksi on sisällä, yksi ulkona uima-altaan lähellä ja yksi erillisessä "hallissa", ja kussakin paikassa on eri DJ. Sisälle ei saanut viedä kameroita, mutta ovelina ulkkareina täytimme Merin poven valokuvausvälineillämme ja sukelsimme turvatarkastuksen läpi yökerhon sydämeen sukkelasti kuin kultakalat konsanaan. Tästä röyhkeästä teosta huolimatta otimme sisätiloissa vain tasan yhden kuvan:


Kuvassa oikealla Suomi-toverimme Raine, joka oli saapunut Nagoyasta liftaten Tokioon ja jatkoi seuraavana päivänä matkaa kanssamme Higashimatsuyaman maalaiselämää ihmettelemään.

Perjantai sujui aika hitaissa merkeissä, mutta päiväunien jälkeen järjestimme illalla Rainen tulon kunniaksi pienet illanistujaiset meikäläisen luona. Sitä ennen kävimme Mamamamamamartissa ostamassa hieman tykötarpeita sekä moikkaamassa Ojisania, joka ilahtui kovasti Raineen tutustumisesta. Kaatosateesta huolimatta viihdyimmekin yakitorin ja vihreän teen äärellä useamman tovin verran! Allekirjoittaneen asunnolle palattuamme nautimme vielä hieman kaupan valmissusheja sekä vietimme kerrassaan mukavaa aikaa.
Lauantain ohjelmistoksi olimme valinneet Sakadossa järjestetyssä omatsurissa sekä (kyltymätöntä kalan ja riisin nälkäämme tyydyttääksemme) Gatten Sushissa käymisen. Ennen näitä aktivitiitteja nautimme kuitenkin rehellistä pyttipannua residenssini aamiaissalongissa sekä hieman laittauduimme - tai no, tytöt laittautuivat ja pojat pelasivat deeässillä.Koko viikon varsin maanisdepressiivisesti käyttäytynyt sää tarjosi edellisillan rankkasateen vastapainoksi auringonpaistetta sekä ilahduttavat +27 astetta, jotka saivat meidät suomalaiset pukeutumaan kesävermeisiin ja jopa japanilaisvaihvistuksemme Yukin vaihtamaan pitkähihaisensa 2/3-hihaiseen paitaan.
Ilma oli suorastaan täydellinen festivaalimeininkeihin, joten lähdimme matkaan innostunein mielin. Emmekä pettyneet! Vasta iltahämärän laskeuduttua maltoimme lähteä takaisin kohti Higashimatsuyamaa ja Gatten Sushia, josta minulla ei valitettavasti kuitenkaan ole kuvan kuvaa kiitos kameran akun loppumisen. Tässä kuitenkin tämän valitettavan tapahtuman hyvitykseksi koko joukko iloisen kirjavia omatsuri-kuvia!

Sunnuntai-päivä sai ennalta suunnittelemattoman käänteen, kun päätimme piipahtaa läheiseen käytetyn tavaran liikkeeseen ja palasimme sieltä jokseenkin sponttaanin ostoksen kanssa - meikäläinen on kuulkaas nykyään 1/2 hot platen iloinen omistaja! (Toisen puolen omistaa kaikessa yhteisymmärräksessä ja harmoniassa kunnianarvoisa Yuki-sama.) Kyseessä on siis laite, jonka avulla voi mm. paistaa lihaa, valmistaa kaikenlaisia hot pot -ruokia sekä ilmeisesti myös wokata. Päätimmekin heti testata sitä ja valmistaa Rainen jäähyväisateriaksi shabu-shabua eli (Wikipediaa lainaten) japanilaisen keittiön fondueta muistuttavaa ruokalajia, jossa kiehuvassa liemessä kypsennetään ohuiksi viipaleiksi leikattua lihaa, tofua ja kasviksia. Oli erittäin hyvää ja lisäksi varsin edullista - kaikki söivät vatsansa täyteen vaivaisen 400 jenin eli alle neljän euron panostuksella! Tätä teemme taatusti vielä toistekin. <3Että sellaista tällä kertaa! Lieneekö sitten pitkän ja keskimäärin melko unettoman viikon seurausta, mutta tänään tunsin oloni hieman kipeäksi enkä siksi mennyt kouluun. Huomenna olisi tarkoitus kuitenkin palata loman jäljiltä koulunpenkille oppimaan taas yhtä ja toista uutta. Lauantaina on erään japanilaisen tuttumme läksiäisbileet, mutta muita suunnitelmia viikon varalle ei ole - ja hyvä niin, ei kestäisi nimittäin kunto toista vappuviikkoa, vaikka eri hauskaa olikin!

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jälleen kerran aivan ihania kuvia! Hymy nousi huulille lukiessa tätä, oli aivan mahtava viikko, kiitos! :)

Meri

Annika kirjoitti...

Kiva katsella ihania kuviasi ja lukea, että viihdyt ja voit hyvin :)

Hilda ☆ ヒルダ kirjoitti...

Meri & äitee, kiitti <3

Raine kirjoitti...

Kiitokset vielä teille kaikille todella mukavasta viikolopusta :)

-Toivottavasti nähdään pian uudestaan!

  © Blogger Template by Emporium Digital 2008

Back to TOP